EURAC

 

EurAcdef

UCHUNGU NA TUMAINI

Crònica del dolor i l'esperança

Blog Uchungu 2

Blog del documental

Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

El circuit ocult dels minerals congolesos PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 29 de maig de 2012 11:09

A qui s’adreça: alumnes de 3er/4rt d’ESO i  batxillerat.

Objectius: Conèixer la problemàtica que engloba l’extracció, l’explotació i comercialització del coltan congolès, i reflexionar sobre els vincles que s’estableixen amb el nostre consum. Descobrir de primera mà les riqueses naturals que posseeix aquest país, les dificultats de la població local per accedir-hi i la vinculació d’aquestes riqueses amb el conflicte.

Descripció de l’activitat:

Es treballa en petit grup i promovent la recerca i anàlisi de la informació per part dels propis alumnes. Cada grup disposa d’un DOSSIER DE TREBALL que orienta els alumnes en la seva recerca i reflexió. Cada dossier marca la temàtica de la seva recerca i disposa dels materiasl necessaris per dur-la a terme ( articles, pàgines webs, fonts). Els temes són els següents:

Grup 1: Fitxa de la República Democràtica del Congo. Conèixer la RDC, situar-la geogràficament, descriure el país i comparar-lo amb l’Estat Espanyol.

Grup 2: Els recursos naturals congolesos. Conèixer quins recursos hi ha a la RDC, situar-los al mapa i reflexionar sobre les dificultats de la població de la RDC per accedir als recursos

Grup 3:L’extracció del Coltan. Conèixer el coltan, situar al mapa les mines de coltan i elaborar una llegenda que expliqui la relació entre el Coltan i els Drets Humans

Grup 4: Com surten els minerals. Descriure les Infraestructures de transport de la RDC i conèixer el procediment que caracteritza les rutes de sortida del Coltan i la seva transformació.

Grup 5. Les empreses electròniques. Identificar el vincle entre els minerals de la RDC i els productes que consumim diàriament.

Cada grup ha d’elaborar un POWER POINT ( o mural) exposant les seves conclusions de la temàtica treballada. Es presenta davant la classe, amb l’objectiu que cada grup conegui el treball dels seus companys/es i tingui una visió global de la problemàtica de l’extracció del Coltan.

Metodologia:

3 sessions . El taller es divideix en tres sessions. Les dues primeres sessions ( recerca i elaboració del Power point) es realitzen amb el professor/a. La última sessió ( presentació de les conclusions i debat) es treballa conjuntament amb les tècniques de la Lliga dels Drets dels Pobles. 

Més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Darrera actualització de dimarts, 29 de maig de 2012 11:51